José Maria Mariscal

José woont en werkt in Gerona, Spanje en draait als sinds kindsbeen af. Zijn draaitechnieken zijn FENOMENAAL en wat nog beter is, hij is ook een goede lesgever die zijn kennis graag met ons deelt.

Hij is wereldwijd gekend en gevraagd voor zijn flessen met fijne hals en prachtige kristalglazuren. Hij geeft ook les over kristalglazuren, maar ik heb hem gevraagd om een cursus fijne bottlenecks en dubbele wanden te geven in combinatie met textuur.  Een hele boterham.

De cursus wordt in het Spaans, Frans en Engels gegeven. Het is een sappige mengelmoes van allerlei, maar José neemt de tijd om elke cursist een niveau hoger te krijgen.  De taal is echt geen probleem.

Maximaal 6 deelnemers, dus ruimschoots individuele aandacht van de master himself!

jose mariscal
jose4

Info op een rijtje

11 - 12 - 13 april 2023 (volzet)

14 - 15 - 16 april 2023 (volzet)

Mail voor de wachtlijst : depottery@gmail.com

 

James Ensorgalerij 30 - Oostende

9.30 - 16.30h

1 uur lunchpauze.

Klei, alle materiaal, koffie, versnapering inbegrepen

Bakkosten niet inbegrepen.

460€ - Ticket via de webshop

 

De cursus wordt in het Spaans, Frans en Engels gegeven.

Masterclass Urnen (EXTRA REEKS)

Het is voor mij steeds een bijzondere opdracht als mensen me vragen om een urne te maken voor iemand die ze lief hadden.  Ook cursisten komen regelmatig met de vraag om hen te leren urnen maken. Vandaar dat het idee groeide om specifiek een masterclass urnen draaien te organiseren.

Manu Vanherp is reeds 24  jaar pottenbakker in regio Brugge en maakt urnen voor begrafenisondernemers.  Een echte professional dus.  Daarnaast is hij ook een uitstekende lesgever en komt hij met veel plezier zijn kennis doorgeven.

Zowel kleine als grote urnen komen aan bod. Naast technische specificaties komen ook glazuurtechnieken en decoratieve technieken aan bod. Je leert ook verschillende methodes om namen of teksten in je urne te verwerken.

Masterclass urnen draaien

31 oktober – 1, 2 november  (volzet, mail voor wachtlijst)

10 - 11 - 12 november (volzet, mail voor wachtlijst)

4 - 5 - 6 december 9.30 - 16.30h

Klei – koffie inbegrepen

Bakken niet inbegrepen

Basisvoorwaarde: 500g vlot centreren en optrekken.  Zowel kleine als grote urnen komen aan bod. Decoratietechnieken komen aan bod. Glazuren worden besproken. Hand-out krijg je ook mee.

Kostprijs 410€

Koop je ticket via de webshop.

Nog vragen, aarzel niet om een mailtje te sturen.

 

masterclass urnen