Ik koop Belgisch

Is het omdat alles sneller, globaler, digitaler gaat dat we klein en artisanaal meer zijn gaan waarderen?  Zijn het de imperfecties, de fascinatie voor het maakproces, of het met je handen werken? Is het de traagheid van het maakproces? Ik weet het antwoord niet, maar ambachtelijk gemaakte producten spreken ons op een andere manier aan.

Handmade in Belgium

Vakmanschap en ambachten zijn helemaal in. Voeten in de aarde, handen in de klei.  We kleien, schaven, blazen, weven. We keren terug naar de basis, gebruiken oude technieken, implementeren nieuwe kennis en inzichten, en creëren unieke objecten die eenvoudige dagelijkse momenten verrijken.

Ik koop lokaal in Oostende, in de gezellige James Ensorgalerij

In de winkel tref je diverse Belgische makers, ambachtslui die vanuit een mateloze passie werken met klei, hout, glas, textiel,...

We werken samen met kleine bedrijven, waar echte makers, vakmanschap, artisans met een passie en een verhaal achter schuilen.  Door bewust te kiezen voor het label "Ik koop Belgisch" help je de makers om met hun passie unieke zaken te blijven ontwerpen en creëren.

Open op donderdag, vrijdag, zaterdag.

de pottery
SK1A3548
cursus pottenbakken oostende
2R6A9359
optrekken
Citaat

Ben je zelf maker, ambachtsman- of vrouw, designer-createur,... en wil je ook je product in de winkel?  Aarzel niet om contact op te nemen.