Handmade ceramics

Eerder toevallig ben ik met De Pottery in Oostende terecht gekomen, net zoals ik eerder toevallig pottenbakker werd.

Een kleine 20 jaar geleden maakte ik mijn eerste vaas in een keramiekatelier in Hull, Engeland.   De kleimicrobe bleef plakken en terug in België, draaide ik mijn eerste knullige potjes op de draaischijf.  Ik vond het fascinerend, rustgevend en soms frustrerend tegelijk en bleef in binnen- en buitenland korte- en lange keramiekcursussen volgen.

Met klei en porselein draaien, mallen maken, glazuren ontwikkelen, stooktechnieken, gulzig slorpte ik alle nieuwe info op en oefende nieuwe technieken om ze me eigen te maken.

In 2016 werd ik zelfstandig pottenbakster.  De eerste stappen in het ondernemen waren spannend, maar tegelijk o zo boeiend.  Kleine onderneming, dus alle taken zijn voor mij. Website bouwen! Boekhouding! Social media! Maar gelukkig ook een collectie ontwerpen en uitwerken, een rek vullen, doordraaien, keramiekmarkten en mijn passie doorgeven tijdens cursussen en workshops pottenbakken.

 

.

Ontwerp zonder titel(1)
Citaat

Elk stuk, groot of klein, is met liefde en aandacht gemaakt. Geen massaproductie in mijn atelier. Elk stuk is 100% handmade.

pottenbakken oostende

De Pottery aan zee

Met corona viel alles stil, maar het ondernemersbloed niet.  Ik vond een pand in de Christinastraat in Oostende waar ik De Pottery twee maand kon huisvesten. En het smaakte naar meer.   Eerder toevallig vond ik op het eind van de pop-up periode het mooie (dan nog vervallen) pand in de Ensorgalerij.    De pottenbakker werd even bouwvakker en na de renovatie kon de vernieuwde winkel – atelier open gaan.

 

De James Ensorgalerij is een prachtige doorsteek tussen twee grote winkelstraten. De "Glazen Straat" zoals ze hier zeggen, herbergt een uniek aanbod aan boetiekjes en sinds 2022 ook De Pottery.

 

In de winkel vind je een mooi aanbod aan handgemaakte artikelen en op het verdiepje is het keramiekatelier.

 

Ik koop Belgisch

In de winkel vind je handgemaakte Belgische producten.  Keramiek, linnen, snij- en serveerplanken, gedraaide houten vazen en schalen, mondgeblazen glas, …   De Pottery is een speciaalzaak voor handmade in België.  Spring af en toe binnen, je zult er steeds een nieuw aanbod van getalenteerde makers vinden.

Op het verdiepje kun je zelf aan de slag.  Initiaties pottenbakken, wekelijkse les, meerdaagse intensieve draaistages, masterclass,…  Je mag rekenen op een persoonlijke begeleiding, slechts 6 draaischijven!, gepassioneerde lesgevers uit binnen- en buitenland die je met geduld en een kopje koffie meenemen in hun passie.

 

Graag tot gauw!

Eveline

vaiselier met handmade