Mijn koffie giet ik op ‘oldstyle’ en drink die zwart. Nelson, mijn hond, wijkt niet van mijn draaischijf en heeft al eens klei in zijn haar. Hij spitst zijn oren als iemand me zegt: “Er zit ziel in jouw werk.” Het is voor mij een mooi compliment.

Focus, daar draait het om. Ik hou van de chemie en de magie, die het ontwikkelen van glazuren met zich meebrengen. Die glazuren leven in hun eigen universum trouwens, want ik bak zowel oxiderend als reducerend. Ik kies ook voor rustige kleuren. De natuur is namelijk mijn inspiratie en zuurstof, daar komen mijn grondstoffen vandaan, die ik ontdekte tijdens mijn lange wandelingen.

Ontwerp zonder titel(1)
Citaat

Elk stuk, groot of klein, is met liefde en aandacht gemaakt. Geen massaproductie in mijn atelier. Elk stuk is 100% handmade.

DePottery_VickyVQ_100517_20

Spring eens binnen!

Denk je aan een handgemaakt servies? Heb je iets persoonlijks in gedachten? Spring gerust binnen in de winkel in Oostende. We bespreken graag de mogelijkheden : u vraagt, wij draaien. Alle stukken zijn uniek, duurzaam, vaatwasbestendig en lokaal met liefde gemaakt.

Het atelier in Beernem is open op afspraak.

Atelier De Pottery

De kunst van het pottendraaien, het ambacht, geef ik ook graag door aan anderen. Voor initiatielessen of meerdaagse cursussen kun je in De Pottery terecht. De persoonlijke begeleiding verzeker ik door de groepen bewust klein te houden, maximum 6 personen.

Het atelier in Beernem is open op afspraak. Zonder afspraak wandel je gewoon binnen in de winkel in de Ensorgalerij in Oostende.  Ik vul de winkel regelmatig aan met ovenverse producten. Op de sociale media deel ik dan weer foto’s van het maakproces.

Heb je vragen over de producten of de workshops? Mail of telefoneer gerust!
U kunt zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief, dan weet je meteen wanneer er een cursus gepland is of een opendeurdag.

Nog iets?
Oja, mijn naam is Eveline, van De Pottery.

Draaimateriaal