Workshops keramiek

 

In het atelier van De Pottery kun je ook terecht voor workshops keramiek, een initiatie pottenbakken of een lesreeks of cursus pottenbakken.

Het atelier is gelegen in Beernem, op een boogscheut van Brugge, vlot bereikbaar via de E40.  Er is parkeergelegenheid in de straat.

Deze zomer gaan we tijdelijk op vakantie naar zee.

Zomer aan zee 2019

Op een unieke locatie, goed verborgen achter de dijk in Nieuwvliet (Nederland) gaan we pottenbakken.  We dompelen ons onder in een kader dat rust en stilte in- en uitademt.  We zitten op wandelafstand van de zee, over de middag kun je een zeeluchtje scheppen.

De plaatsen zijn beperkt! Ik werk bewust met kleine groepen, om iedereen voldoende individueel te kunnen begeleiden.  We beginnen om 9h30 en ruimen op rond 16.30h.  Behalve alle materiaal en klei, is er  doorlopend koffie, thee, water en versnaperingen. Ik voorzie een broodmaaltijd voor ’s middags.

1-2 augustus : Nestkommen

Een kom is reeds duizenden jaren het object bij voorkeur om voeding in te bewaren, te presenteren.  In deze tweedaagse concentreren we ons op het maken van komvormen die mooi afgewerkt zijn.  Verschillende decoratietechnieken komen aan bod.  Deze intensieve tweedaagse is ook geschikt voor beginnende draaiers.

5-6-7 augustus: Dekselpotten

Deze driedaagse is bedoeld voor wie al vlot kan centreren en optrekken met hoeveelheden tot 600g.  We focussen ons op een bijzonder hebbeding, de dekselpotten.  Je krijgt een uitvoerige demo van de verschillende mogelijkheden. Daarna ga je zelf aan de slag. Dag 3 draaien we af en komen decoratietechnieken aan bod.

8-9 augustus: kannen en kruiken

In de intensieve tweedaagse gaan focussen we ons op kannen en kruiken.  De basistechnieken (centreren en optrekken) gaan we op punt zetten.  Hoger optrekken, snoeren, vormgeven,… We experimenteren met verschillende mogelijke handvaten voor de kan.

 

Workshops à la carte

(agenda volzet, nieuwe mogelijke data via nieuwsbrief)

De workshops worden op maat gegeven. We werken met kleine groepen, max 6 of 8 personen.

U zoekt een activiteit met vriendinnen of familie?  Op zoek naar een teambuilding?  Dat kan!

Een aantal fel gesmaakte workshops keramiek zijn “theelichtjes maken” of “de fruitschaal”.

Deze workshops worden uitsluitend privé gegeven, vanaf 6 personen.

Aarzel niet om contact op te nemen voor meer info.

 

theelichtjes workshop keramiek porselein Brugge Beernem  nestschalen workshop keramiek brugge beernem pottenbakken

Workshop pottenbakken “Ontdek je draai”

In deze vier uur durende workshop neem ik je mee in mijn passie van het pottendraaien.

Je krijgt voeling met centreren en optrekken, ik laat je mee genieten van de fantastische mogelijkheden van de draaischijf.

Deze workshop wordt op maat gegeven. We prikken een datum in overleg.

Het is een perfecte activiteit om in een sfeervol en rustig kader quality-time door te brengen met vrienden, familie, collega’s.

(agenda volzet, nieuwe mogelijke data via nieuwsbrief)

 

Cursus pottenbakken

Tweedaagse of driedaagse cursus pottenbakken, in een kleine groep, in een rustig kader.  Zowel voor beginners als gevorderden, ieder krijgt begeleiding op eigen niveau, samen bekijken we hoe we jouw draaitechniek kunnen verbeteren.  Je krijgt les van een ervaren pottenbakster, die met veel goesting haar passie deelt.

Schrijf je in op de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte gebracht te worden van data!

NOG ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR VOOR DE ZOMERCURSUS

 

Theorie klei en glazuren

In deze lesreeks gaan we dieper in op het materiaal waarmee we werken.  Als we onze grondstoffen beter leren kennen, begrijpen we ook beter hoe we bepaalde effecten kunnen bereiken of fouten kunnen vermijden.  Dit is een theoretische lesreeks.  Het is de enige les waarbij we onze handen niet vuilmaken!  Deze lesreeks is bedoeld voor mensen die reeds wat ervaring hebben met klei en glazuren, zowel opbouw als draaien.  Na deze lesreeks kijk je anders, bewuster en gerichter naar je klei en ga je zeer gericht glazuren samenstellen en onderzoeken.

Bij interesse kun je je nu reeds aanmelden via depottery@gmail.com

 

Teambuilding/ grotere groepen : contacteer mij voor meer info

Meer info via depottery@gmail.com

0476 33 89 89

pottenbakken draaischijf pottenbakker workshop cursus Beernem Brugge