About

De Pottery is een pottenbakkersatelier gelegen in Beernem, tussen Brugge en Gent.  Sinds 2016 kun je er terecht voor vaatwerk, gebruiksgoed, vazen, urnes, decoratieve stukken uit steengoed en porselein.

De persoon achter De Pottery is Eveline Outtier.

“Ik maak hoofdzakelijk gebruiksgoed, gedraaid op de pottenbakkersschijf, afgewerkt met de grootste zorg en geglazuurd met eigen glazuren.   Behalve steengoedklei gebruik ik ook graag porselein.  Dit edele goedje leent zich perfect voor het maken van fijn serviesgoed en lichtarmaturen.

Ook mallen behoren tot mijn speelterrein.  Werken met gietklei en gietporselein is weer een andere techniek binnen de keramiek, maar ik ben het meest in mijn element als ik (na lang en minutieus werk) een nieuwe mal kan testen en zien dat het werkt!

In de atelierwinkel is er steeds een assortiment op voorraad, voor bestellingen vraag ik tijd.  Klei en porselein laten zich niet haasten, we moeten nu eenmaal een aantal regels respecteren.

Naast het eigen functioneel werk geef ik mijn passie door tijdens cursussen en workshops.  Ik hou de groep voor draailessen bewust klein.  Deskundige individuele begeleiding in een rustig kader is de sterkte van het atelier.

Behalve in het eigen atelier ben ik ook docent pottenbakker bij Syntra West in Brugge.

De dagen zijn goed gevuld, slechts op een zeldzaam moment tref je mij zonder klodder klei op mijn gezicht of kleren.  Het is sterker dan mezelf, maar zelfs op zondag kijk ik nog even hoe het met mijn potten is gesteld…

Welkom op mijn website!”